Mästerskap och Maja Nilsson.

– Det rimmar ganska bra det, utbrister Maja Nilsson snabbt när vi träffas en vecka innan hon på fredag går in i höjdkvalet i junior-EM i Italien.

Efter att hon två år i rad kommit hem med en medalj från ett mästerskap. Dessutom efter att ha slagit nytt personlig rekord båda gångerna så är det bara att konstatera att hon har rätt.

Och att hon åker till JEM i Italien med ett självförtroende på topp beror inte enbart på erfarenheterna från de tidigare mästerskapen.

Den här säsongen inledde hon med att sätta nytt personligt rekord, 1.88, direkt i första tävlingen. För att sedan följa upp det med att hoppa 1.86 och 1.87 i de två tävlingar hon gjort sedan dess.

Och inför EM så berättar hon att hon lättat på träningen för att få till en riktig formtopp. Att den är på väg berättar hon att hon fick ett kvitto på när hon var nere och tränade i Göteborg med tränaren Patrik von Corswant.

Men när jag frågar vilka höjder hon hoppade på då så får jag ett leende till svar.

– Jag vill inte avslöja för mycket. Men det kändes väldigt bra. Och sen jag var så här liten så har jag ju hoppat högre på tävling än på träning, säger hon och måttar med handen någon meter över marken.

Hur högt hennes motståndare hoppat säger hon att hon inte har någon koll på. Hon är inte ens säker på att hon vill veta det.

– Det kan vara skönt att inte veta. Då slipper jag ju stressa upp mig över det utan kan bara fokusera på mig själv, säger Maja som däremot vet vad hon vill prestera under mästerskapet.

– Jag är ju bättre än någonsin och det är ju säsongens höjdpunkt. Då vill jag så klart göra så bra ifrån mig som möjligt. Så jag ska plocka ut varenda centimeter jag har i mig, säger hon bestämt.