Efter att Motala AIF i två raka matcher besegrat Gislaved så fanns det ett hopp om att de ändå skulle kunna hänga kvar i division 2. Men då var det ett måste att det blev seger när de gästade Nittorp.

Men istället blev det förlust med 3–1 (2–0, 0–1, 1–0) efter en insats där viljan de visade mot Gislaved var som bortblåst.

– I dag ger vi det inte ens chansen. Det var uddlöst och det fanns ingenting. Vi följer inte planen. Vi kastar puckar hit och dit och börjar gapa och skrika, suckar tränare Jimmy Komulainen som efter att ha sett spelarna presterar på topp nu fick se dem falla igenom.

Hur kan det bli så?

– Det saknas rutin och förståelse. De förstår inte att man måste göra det tillsammans i varje match. Från att ha spelat helt okej mot Gislaved så var det här, ja vad ska jag säga, bottenskrapet. Nittorp spelar inte svårt. De chippar ut pucken i mittzon och sen går de. När de kan göra det tio gånger i rad utan att spelarna förstår att de spelar chip and go så blir det svårt. Ja, det är huvudlöst, säger Komulainen som hade hoppats på en vändning efter att Ludvig Krantz reducerat med bara två sekunder kvar av mellanakten. Men så blev alltså inte fallet och därmed är det klart att Maif kommande säsong spelar i division tre.

För i den avslutande omgången av kvalserien möts Gislaved och Nittorp som båda står på nio poäng. Det av de båda lagen som vinner det mötet tar steget upp i division 2.

För Maifs del återstår en betydelselös match mot Valdemarsvik.

– Vi får försöka att i alla fall avsluta snyggt och vinna mot Valdemarsvik, säger Komulainen.