– Det känns helt okej att vara i försvaret igen. Det är en trygghet för mig, säger 26-åringen.

Olle Nordlund har mycket att brås på, som son till IFK:s värmländska succéförvärv på 80-talet, den senare guldhjälten Frank Nordlund.

Sitt eget bandyliv har han då och då haft lite svårt att hitta en stabilitet i. I ungdomen prövade han lyckan i Derby när han inte tog plats i IFK. Han höll också på att sluta med bandyn helt och hållet där i tonåren.

Men något fick honom att fortsätta, till att bli en stabil del av IFK:s A-lag.

Duktigheten tog honom till elitserien, först med Motala 2012/2013 och sedan till IFK Kungälv 2013-2014 sedan IFK åkt ur direkt.

– Säsongen i Kungälv betydde oerhört mycket för mig. Som person inte minst. Det kan vara ett stort steg att flytta hemifrån, men ett ännu större steg att flytta till en helt ny stad. Då utvecklas man, när man måste klara sig själv, säger Olle.

Hemlängtan var dock stark och något år senare var Olle tillbaka i Motala igen. I bandylaget blev han snart tänkt som ersättare till svågern Christopher Sandell som defensiv mittfältare när Sandell lagt skridskorna på hyllan.

Men nu är det bara som hörninspelare Olle går i "Dellos" fotspår.

Nu är han tillbaka som back.

– Defmitt var aldrig min grej, erkänner han.

Nordlund säger att IFK i år gjort en riktigt bra säsong, med bara tre plumpar. Som alla andra hyllar han lagsammanhållningen.

– Stämningen är på topp hela tiden och vi bygger upp energin tillsammans. Men det har alltid varit bra lagkänsla i IFK och därför är det lätt för nya spelare att komma in. I år tycker jag att alla tar alldeles lagom med plats.

Nu till hemmamatchen mot Kungälv är en handfull spelare kvar i motståndarlaget från hans tid.

– Kul att möta gamla kompisar.

Kungälvs styrka?

– De har Mikael Lindberg som styr mycket av deras spel. Ett ungt lag.

Olle Nordlund fick matchstraff och några matchers avstängning efteråt när Motala mötte Kungälv i en försäsongscup i höstas.

– Men det hade inget med Kungälv att göra, en vanlig incident, menar han.

Nordlund tycker att IFK har ett gyllene läge att ta sig till kvalserien och han hävdar att det inte finns någon press på laget, även om skräcken för ett misslyckande borde sitta i bakhuvudet när avgörandet närmar sig.

– Folk runt omkring kan snacka hur mycket de vill, men vi sätter ändå ingen press på oss själva. Vi fortsätter som vanligt och det här är bara härliga matcher att spela, säger Olle Nordlund som tränat en del ensam på dagtid i veckan när jobbet krockar med lagets träningar.

– Att träna bandy ensam är inget jag rekommenderar, inte så roligt. Men man behöver röra på sig. Jag kör nån timme på is, ibland med musik i öronen, säger backen och ler.