När kommundirektören i måndags informerade politikerna i Motala kommun om läget i Piraterna speedway så var en av lösningarna som presenterades att kommunen köper byggnaderna på Motala arena.

Marken äger redan Motala kommun.

Allianspartierna gav direkt beskedet till kommunledningen att de inte anser att kommunen ska tillföra mer pengar till Piraterna.

– Det har skjutits in mycket pengar flera gånger genom åren och vi tycker inte att det ska sättas in mer. Det är bättre att börja om från början, sa Moderaternas Caroline Unéus då.

Efter att ha diskuterat frågan i veckan så har nu majoriteten fattat sitt beslut i frågan om kommunen ska sträcka ut en hjälpande hand till Piraterna.

Och de föreslår att kommunen ska gå in och köpa byggnaderna av Piraterna och på så sätt rädda klubben från en möjlig konkurs.

– Vi kommer lyfta det här som ett ärende i kommunstyrelsen i oktober. Vi vill inte se att Piraterna går i konkurs. Det innebär att vi jobbar proaktivt och värnar om kommunens pengar, säger kommunalrådet Camilla Egberth (S) som menar att det finns flera skäl till att de har kommit fram till kommunen bör hjälpa Piraterna att komma ur sin prekära situation.

– Vi ser ju att om Piraterna går i konkurs så blir det svårt att få tillbaka de pengar som de har lånat av kommunen. Samtidigt så skulle vi få en anläggning som skulle stå och förfalla på kommunens mark. Så om vi går in och köper byggnaderna så säkerställer vi de investeringar som är gjorda i föreningen och Piraterna får samtidigt en nystart, säger Egberth.

Förslaget kommer läggas fram vid kommunstyrelsen möte den 24 oktober. Det slutgiltiga beslutet om kommunen ska köpa byggnaderna av Piraterna kommer dock dröja tills kommunfullmäktiges sammanträde 13 november.

– Det rör sig om en så betydande investering så det lär inte avgöras förrän då, säger Egberth.