Ett riktigt magplask. Så brukar ibland en förlust bildligt beskrivas i sportens värld. Men när IFK Motala föll hemma på XL Bygg-arena mot de regerande svenska mästarna Edsbyn. Ja, då var det bokstavligen ett riktigt magplask som de 481 åskådarna på plats bjöds på.

Redan innan matchen regnade alla förhoppningar om något skönspel bort och ju längre matchen gick desto mer bedrövliga blev förhållandena.

– Det gick ju knappt att åka tio meter med bollen. Det lag som har mest tur och krigar bäst vinner då och i dag var det Edsbyn som hade mest flyt, säger IFK:s Anton Spångberg när han dyblött klev av isen efter matchen.

Nu blev det en kamp mot både motståndare och vädergudar i 90 minuter där lyror och långa utkast från målvakterna avlöste varandra. Förutom en kort period i början då Edsbyn försökte att spela det spel de är vana med. IFK däremot hade bestämt sig redan från början att spela det långa spelet.

– Vi bestämde att, eftersom vädret är som det är och de är så skickliga, att ta långa utkast från Hugo och lyfta långt. Då riskerar vi i alla fall inte att bli straffade på egen planhalva och jag tycker vi gör det rätt bra. En sån här match kan ju lika gärna sluta 4–4 men det grinar ju oss i ansiktet, säger IFK:s lagledare Björn Beckne som konstaterade att IFK återigen inte haft marginalerna med sig.

För precis som i flera matcher tidigare så skapade IFK:s nog så många chanser som sin motståndare. Men där Edsbyn hade stolpe in så var det stolpe ut för IFK.

– I andra halvlek har vi en boll i stolpen och en i ribban. Det känns ju piss när man är så nära nära men inte får någonting för det, säger Beckne.

Ska man ens spela under såna här förhållanden?

– Det blir ju parodi. Nu ökade ju regnet under matchens gång så det man kan diskutera är om vi skulle ha spelat 3X30 minuter. Men det är domarens sak att avgöra det, säger Beckne som efter att ha kastat en blick in mot omklädningsrummet konstaterade att IFK-spelarnas tröjor var lika blötta av svett som av regnvatten.

Artikelbild

| Simtur. Albin Rohlén bjuder på ett magplask i regnkaoset på XL Bygg-arena. Alla möjligheter till att spela bandy regnade bort.

– De krigar i 90 minuter. Trots att det har varit motigt så är det ingen jäkel som viker ned sig. De kommer till varje träning och varje match med samma inställning. Det ska de ha all heder av. Det känns tufft just nu men det är bara att bryta ihop och komma igen. Nu ska vi träna torsdag-fredag sen ska vi ta oss an Bollnäs här hemma på lördag, säger Beckne och tränaren Mattias Sjöholm tillägger:

– Då ska vi bara vinna. Det finns inget annat.