Angelica Bengtsson tog sig i söndagens Diamond League-gala i Stockholm över 4,65 meter och nästa mål var att hoppa en decimeter högre.

Det hade i så fall inneburit svenskt rekord.

Men det blev bara ett försök på den höjden.

Stukade fötterna

Hon stukade båda fötterna i samband med det inledande hoppet och var efteråt tämligen säker på att hon inte skulle ställa upp i lag-EM, som avgörs i Vasa under midsommarhelgen.

Allting gjorde ont när jag gick och la mig i går, men nu kan jag stå på foten utan att den gör ont. Det kunde jag inte i går. Det blir snabbt mycket bättre faktiskt, säger Angelica Bengtsson, 23.

Under tisdagen väntas hon ge ett definitivt besked om det blir medverkan i Finland senare i veckan.

Jag har röntgat foten och ingenting var sönder. Skelettet var bra. I dag har jag kunnat gå hyfsat normalt. Jag har fortfarande lite ont. De sa bara att jag inte fick stuka den igen under tiden den håller på och läker. Det är bara att tejpa och köra, säger Bengtsson.
Det är lite komplicerat att få in reserver, men en höjd kan man ju i alla fall klara av. Och motståndet är inte jättestort.

"Ska inte riskera"

Förbundskaptenen Karin Torneklint:

Vi ska inte riskera hennes fötter utan om hon behöver vila så ska hon göra det. Men hon är sugen själv på att hoppa, så vi får se var det landar.

När det gäller lag-EM är Sverige i år i andradivisionen efter att ha åkt ur superligan 2015.

De tre främsta bland de tolv lagen flyttas upp.

Nu vill vi tillbaka. Vi tror att vi har en chans. Det skulle betyda jättemycket att ta sig upp igen. För då möter man de absolut bästa landslagen, säger Torneklint.