Beurlings första förlust kom i Lidköping: "Det är svagt"

Nu har även tränaren Jesper Beurling förlorat med Motala AIF, efter nio matcher i rad utan förlust. "Det är svagt", säger han om lagets prestation i Lidköping.

Simon Karlsson hade kaptensbindeln på Framnäs i Lidköping. Det var Karlssons 250:e seriematch för Motala AIF. Men matchen slutade inte bra för Maif som efter en blek insats förlorade division 2-matchen med 2-0.

Simon Karlsson hade kaptensbindeln på Framnäs i Lidköping. Det var Karlssons 250:e seriematch för Motala AIF. Men matchen slutade inte bra för Maif som efter en blek insats förlorade division 2-matchen med 2-0.

Foto: Jens Bollius

Fotboll2024-09-28 16:28

LFK vann mittenmötet i division 2 med 2-0 (1-0) efter ett mål i slutet av vardera halvlek. Maif gjorde en slätstruken insats.

– Vi gör det okej första 25 minuterna och har ett par lägen då. Men sen har vi ingen kvalitet i det vi gör, vi brister i grunderna. Det är svagt, inget vidare, säger Jesper Beurling.

Lidköpingslaget stod lågt och förlitade sig på kontringar och långa bollar och fasta situationer. Maif fick ingen fart i sitt spel. Beurling var besviken.

– Klart jag inte står i Lidköping och smajlar efter 0-2 här, en slät insats. Man blir frustrerad. Men vi har gjort en bra höst och jag får nog distans till det. Vi får gå vidare från det, det måste man göra, säger Jesper Beurling.

Även målvakten Mirsad Basic föll för första gången i Maiftröjan.

Här är våra punkter från matchen:

Kontraktsförlängning: Motala AIF har skrivit nytt treårskontrakt, till slutet av 2027, med egna talangen Charlie Buyondo, 18 år. Charlie började som elvaåring att spela i Maifs ungdomslag och har sedan dess varit klubben trogen. Han har varit på landslagssamlingar och i år har han A-lagsdebuterat.

— Först och främst är jag otroligt glad över att Charlie kommit tillbaka från sin tuffa knäskada. Han har under våren fått chansen att träna och spela matcher med A-laget, och han har gjort det på ett fantastiskt sätt. Därför är jag väldigt glad att han nu blir belönad med ett A-lagskontrakt efter sina fina insatser., kommenterar Jesper Beurling i ett pressmeddelande.

Så här säger Buyondo själv om sin fotboll:

— Jag skulle säga att mina främsta egenskaper är min tekniska förmåga och min goda blick för spelet. Jag har också en bra inställning och gör allt som krävs för att vinna bollen, trots min kroppsstorlek.

Lagkapten: Simon Karlsson fick bära lagkaptensbindeln i sin 250:e seriematch för Maif. Zerosprodukten, född 1996, debuterade under Lennart "Kral" Anderssons tid 2013-2014.

Operation: Maifs skyttekung Granit Hana, 17 mål på 21 matcher, har gjort en mindre operation och fick inte svettas den här helgen. Valde då att stå över matchen i sin rehab. Aktuell till nästa match.

Målen: 1-0 (45), 2-0 (92).

Maifs lag: Mirsad Basic - Ali Saedi Riyadh, Axel Qvist, Abodi Qasem, Oliver Blomdahl - Simon Karlsson, Valon Silka, Liridon Silka (ut 55) - Abdul Aziz (ut 75), Abduwahab Adam, Albin Ödberg (ut 83). Bänken: Edrisa Bojang (mv), Liam Korjenic (in 83), Ivan Rako (in 55), Adam Kosovic (in 75).

Nästa match: Maif åker nu till Grästorp på lördag för att möta Gauthiod. Tre matcher återstår.

Karta: Motala IP
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!