BESKEDET: Maifstjärnans korsband är av – igen

Här kommer ett tungt besked i Motalafotbollen. En av Motala AIF:s bästa spelare är allvarligt skadad. Korsbandet i knäet är av på Ivan Rako.

Ivan Rako, här i Motala sporthall efter att ha skadat sig på fotbollsplanen några dagar tidigare, har fått ett tungt besked. Korsbandet är av i knäet.

Ivan Rako, här i Motala sporthall efter att ha skadat sig på fotbollsplanen några dagar tidigare, har fått ett tungt besked. Korsbandet är av i knäet.

Foto: Jens Bollius

Fotboll2024-10-23 12:43

Den 27-årige Motalasonen Ivan Rako, egen produkt men tidigare proffs i nederländska Heerenveen, kommer att vara borta från spel länge efter den allvarliga skada han ådrog sig tidigt i matchen mot Gauthiod i höst. Det visade sig vara en ny korsbandsskada på hans vänstra knä, ett knä som han skadat tidigare. Detta är den tredje korsbandsskadan i Rakos karriär, vilket är ett tungt besked för både honom och klubben.

Huvudtränare Jesper Beurling uttrycker sin sorg över situationen: 

– Riktigt tråkigt besked för alla parter. Ivan är normalt en nyckelspelare i laget och jag hade sett fram emot att se vad han skulle göra på planen kommande säsong. Nu blir det så här istället, vilket såklart är tungt. Ledare och spelare önskar Ivan stort lycka till med operation och framtida rehab.

Ivan själv ger en inblick i sin situation:

– Rehaben brukar ligga på 8-12 månader. I bästa möjliga fall är jag tillbaka efter sommaruppehållet kommande säsong, men då måste allt gå perfekt. Det är samma vänsterknä som senast.

När han får frågan om sin tredje korsbandsskada, reflekterar han över sin framtid:

– Det är jobbigt att det händer igen, men sånt är livet. Jag tänker att jag bara vill bli så pass bra i knäna så att det inte påverkar mig för mycket när jag blir äldre.

Frågan är nu om Maifarens karriär är över med det här. Får vi se Ivan Rako spela mer på IP?

– Ja, om Gud vill och att operation och rehab går bra. Jag hoppas kunna spela fotboll igen, men man vet aldrig. Jag vet inte hur mycket mer jag kan utsätta min kropp för så att det inte påverkar mig alltför mycket i framtiden, säger Ivan Rako.

Karta: Motala IP
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!