Att vara ett ansikte för Vadstena är en uppgift som familjen Isaksson gärna tar sig an. Med sin välutrustade kaffevagn serverar de nybryggt närrostat kaffe på olika event runt om i landet. Sedan 2015 kan de även titulera sig som ett av få mikrorosterier i Sverige.

– Kaffe är ett hantverk som de senaste åren fått ett uppsving. Vi kände därför att det låg rätt i tiden att starta ett eget rosteri, säger Mike Isaksson, som driver företaget tillsammans med hustrun Malin och döttrarna Mina och Malva.

Varje sommar ställer de upp kaffevagnen i hamnparken utanför slottet – ett sätt att både förse turister med kaffe men också att marknadsföra Vadstena.

– Vi är som en mobil turistinformation. Folk frågar om bra restauranger, hotell och var man kan hitta p-skivor, vilket vi numera även delar ut till de som vill ha. Men det är roligt. Många har minnen härifrån och vill gärna tillbaka till Vadstena, säger Malin Isaksson och berättar att företaget vill sätta Vadstena på kaffekartan.

Vill bli välbekanta på hemmaplan

Även om många turister och festivalbesökare känner igen kaffeserveringen på två hjul, önskar familjen Isaksson att även Vadstenaborna får upp ögonen för företaget.

– När vi står i hamnparken är 90 procent av kunderna turister. Det är egentligen nu sista året som några fler Vadstenabor har kommit fram. Vår strävan är att bli välbekanta även på hemmaplan, säger Mike Isaksson.

”Glatt överraskade”

Att ha blivit nominerade till Årets Vadstenaambassadör 2017 ser familjen som ett erkännande efter hårt arbete.

– Vi blev glatt överraskande och stolta när vi fick höra om nomineringen. Det är jätteroligt, säger Mike Isaksson.