– Jag kan inte lämna några detaljer alls. Vi jobbar med ärendet, de är vad jag kan säga, säger Bo Gunnarsson, vakthavande vid Östgötapolisen.

Har ni någon frihetsberövad?

– Jag går inte in i några detaljer alls i ärendet, vi arbetar intensivt med detta.

Artikelbild

 

Läs mer: Ytterligare sexualbrott anmält i Norrköping på lördagen

 

Det var vid 18.20 tiden på lördagskvällen som polisen kontaktades av den 15-åriga flickan som anmälde att hon blivit våldtagen. Flera patruller skickades ut för att säkerställa brottsplatsen och söka efter spår  i Norrköping. Exakt vad som hänt och exakt var våldtäkten ska ha ägt rum är okänt i nuläget.

Artikelbild

– Det är i inledningen av utredningen. Vi jobbar efter de sedvanliga rutinerna och gör de utredningsåtgärder som vi alltid gör vid den här typen av brott, uppgav Peter Ström, vakthavande befäl hos polisenm under lördagsnatten.

Flickan transporterades till sjukhus. Enligt Ström hade hon inte fått några allvarliga fysiska skador men var chockad.

Avspärrning av det misstänkta området gjordes vid 19-tiden på lördagskvällen och polisen genomförde också – med hundpatrull och tekniker – en teknisk undersökning. Ytterligare undersökning av området kommer att fortsätta under söndagen.

Inte heller under natten mot söndagen ville polisen kommentera om det fanns någon misstänkt i ärendet. Vad flickan har sagt om händelsen är okänt i nuläget. Förhör med henne kommer att göras under söndagen.