– Vi fick handslaget mellan politik och bransch, att vi nu ska köra på det här upplägget och att vi får ett tätare samarbete med industrin, säger en glad Peter Johansson, rektor på Carlsund och fortsätter:

– Nu talar vi om nystart och ett fördjupat samarbete med branschen.

Det var överlag positiva tongångar på det öppna huset. Kristina Flinck Holmqvist, lärare på särskild utbildning för vuxna, var nöjd med dagen. Lärvux hade ett öppet hus tidigare under dagen.

Artikelbild

| Susanne Walldenheid, handels- och entreprenörskapslärare.

– Det är första gången vi har ett eget öppet hus och det har varit en hel del folk här.

Alla UF-företag visade upp sig och Susanne Walldenheid, handels- och entreprenörskapslärare, berättade att man vill att årskurserna 8 och 9 kommer och besöker men även branscher såväl som föräldrar.

Ett av UF-företagen är Smart Solution och deras idé är extralånga laddningssladdar till mobiler.

– För varje sladd vi säljer skänker vi 10 kronor till Barncancerfonden, berättar Disa Bernström.

Artikelbild

| Oskar Karlsson och Martin Malm är träningsintresserade och därav ett UF-företag med kosttillskott.

Hon går handelsprogrammet årskurs två och i Smart Solution ingår även Wille Bengtsson Sundius, Oliver Henriksson och Evelina Häggblad.

Hur fick ni idén?

Artikelbild

| Kristina Flinch Holmqvist, lärare på särskild utbildning för vuxna.

– Jag kikade runt och kollade vilka behov som fanns. Vi tyckte det var väldigt irriterande med för korta laddkablar så ur det kom idén, berättar Oliver Henriksson.

På el- och energiprogrammet visade även Jesper Fogelstrand upp sig och genomförde ett träningspass. Han tog studenten i våras och har nu kvalificerat sig för Yrkes-SM som genomförs i Uppsala i slutet av april 2018.