Mannen, som är i fyrtioårsåldern, döms nu av Linköpings tingsrätt för sexuellt tvång, grovt olaga hot, misshandel och olovlig körning, till tio månaders fängelse.

I förhör med polis och domstol har kvinnan vittnat om hur mannen tvingat henne att utföra sexuella tjänster åt honom. Mannen tog fram en dunk med vätska, hotade att tända eld på kvinnan och hotade henne samtidigt med en kniv för att få sin vilja fram. Han uttalade också att det skulle finnas lik i lokalen när brandkåren väl hann fram.

Mannen har hävdat att han aldrig hotat kvinnan med att tända eld på henne eller tvingat henne till något utan visade henne dunken "för att få henne att göra ett val". Han har också hävdat att han inte hotat kvinnan med kniv utan att föremålet varit en tumstock.

Kvinnan spelade dock in ljud från händelsen med sin mobiltelefon och tingsrätten anser det bevisat att mannen gjort sig skyldig till sexuellt tvång och grovt olaga hot.

Den 41-årige mannen döms också för att ha misshandlat kvinnan under en pågående bilfärd. Kvinnan har vittnat om hur hon tvingades ta emot flertalet hårda slag i bilen från mannen, samtidigt som han satt och körde. Mannen har hävdat att det istället var kvinnan som slog honom. Men ett vittne, som körde bakom mannen under färden i centrala Linköping, har för polis och domstol beskrivit hur hon såg en pågående misshandel i bilen där föraren upprepade gånger slog passageraren i huvudet.

Polisutredningen avslöjade att mannen saknar körkort och han döms även för olovlig körning.