– Hela högstadiet funderade jag. Det kändes förjävligt, jag ville inte gilla killar, jag hade flickvän, jag visste inte vad som var fel på mig, berättar Robin Nordh.
Försöken att gräva ner känslan av att något fattades misslyckades. Tiden gick, i gymnasiet blev folk allt öppnare för olikheter och när Robin fyllde 18 lämnade han den omtalade garderoben.
– Jag var på tre fester. Första festen blev jag dumpad på, andra festen kom jag ut som bisexuell på, tredje festen höll jag på med killar. Då berättade jag för mina vänner, säger Robin.
Tårarna sprutade från vännerna. Glädjetårar.
– Det var skitkul. Att komma ut är underbart, det är det bästa som hänt i mitt liv. Jag önskar jag hade gjort det tidigare, berättar han.
Bakfyllan blev ett myller av frågetecken. Hur kommer man ut, vem berättar man för? Efter två timmar av nervöst illamående gömde ansiktet under en soffkudde och berättade för sin mamma.
– Hon var inte förvånad och hon skulle alltid älska mig. Hela min familj och släkt har stått bakom mig. Samtidigt finns det många som inte har den turen, många som tar livet av sig eller blir bortstötta, säger Robin.
Fördomarna och hatet återfinns istället utanför Robins närmaste umgänge. Att få glåpord kastade över sig på stan är ingenting ovanligt.
– Fan vad äckliga ni är, svordomar, sådant har man ju hört, berättar Robin.
När Robin och hans fästman sedan ett år tillbaka hängdes ut på Internet blev det dock personligt. En stark självkänsla räckte inte för att vifta bort det.
– Någon skrev en massa skit om vår förlovning. Jag tycker lite synd om den som hatar så mycket, säger han.
På ytan talas det sällan om homosexualitet. I skolan lärs begreppen ut och det berättas om hur två i varje klass statistiskt sett inte är heterosexuella.
– Men man får ingen förklaring om vad det innebär. Vi är bara vanliga människor, men det finns mycket okunskap kring det, menar Robin.
Föreställningen om att vara ensam är ett problem många unga brottas med oavsett läggning. För den som avviker från normer så djupt rotade som sexualitet blir olikheterna dock ännu tydligare.
– Allting är hetero, överallt. Folk anpassar sig därefter. Därför är Pride så viktigt, under en dag får HBTQ-personer en chans att göra sig hörda. För vi är väldigt många i Motala, även om vi sällan syns, säger Robin.
Ni kan se mer av Robin Nordh under Motala Pridefestival 18 juli där han uppträder som sångare.