Snygg entré till nya tjänsten kan man tycka genom att vinna en prestigefylld tävling bara några veckor senare.
Wilhelm ler aningen blygsamt när han tar emot på gårdshotellet som badar i vårsol. Inne i lokalerna hörs ett svagt fågelkvitter som "bakgrundsmusik" och för tillfället är det lugnt i såväl kök som restaurang.
Det har gått två dagar sedan han korades till vinnare i Louis de Geerhallen i Norrköping. Fyra finalister gjorde då upp inför en jury och flera hundra besökare som kommit till matmässan, som arrangerades parallellt med tävlingen.
– Först var jag rätt chockad, man bara stod där och var glad, minns Wilhelm om själva tillkännagivandet av vinsten.
– Dagen efter slog det mig, shit, jag är bäst i Östergötland.
Wilhelm är uppvuxen i Vadstena och gick sin kock-utbildning på Dackeskolan i Mjölby. Redan 2012 var han med och vann SM-guld för gymnasieelever. Efter studenten rullade det på med jobb och för att vara endast 23 år gammal har han hunnit med ovanligt mycket. Han har bland annat tillbringat 2,5 år på Fiskekompaniet i Tromsö. När han var där tog han även en månads tjänstledigt för att jobba i Oslo och Maemo, en av världens bästa restauranger.
– Vi var 16 kockar på 15–30 gäster. Det var intressant och lärorikt men med Gordon Ramsey- stil där vi fick hälsa i kör på kökschefen. Om han inget sa när han kom in skulle vi vara tysta. Om han sa "hellokitchen" svarade vi: "hello chef".
I höstas flyttade Wilhelm till Motala efter att ha jobbat hos kocken Håkan Thörnström i Göteborg.
– Jag sakande Östergötland, jag gillar lantlivet, säger han uppriktigt.
Under några månader jobbade han i charken på Östenssons.
– Jag ville prova på något annat för att känna efter om kockyrket är världens roligaste jobb.
Så dök tjänsten på Himmelsby gårdshotell upp. I samma veva valde juryn i Årets Östgötakock ut honom till en av finalisterna i tävlingen sedan han skickat in ett omfattande underlag innehållande två nyskapade rätter.
– Jag var sugen på att tävla för att se om jag hade det där i mig som krävs, säger Wilhelm som provlagade bidragen, en förrätt och en varmrätt, vid två tillfällen innan det var skarpt läge.
Den vegetariska förrätten med potatis som utgångspunkt och flanksteken men olika kryddor och tillbehör, föll juryn på läppen.
Vågar man bjuda dig på mat?
– Det finns ingen bättre känsla än att äta mat som andra har lagat. Till och med falukorv och makaroner kan vara svingott bara jag får sitta ner och få det serverat.