Bråket inträffade natten mot lördag när en grupp med arbetskamrater i 50-årsåldern mötte de två yngre männen. Vad som egentligen hände är långt ifrån klarlagt, men det resulterade i att en av männen i gruppen fick föras till sjukhus efter att ha blivit nedsparkad. Han ska även ha fått ta emot sparkar när han låg ner. Också en av hans kamrater, en man i 60-årsåldern, blev nedslagen.

Flera personer blev vittne till våldet och kunde snart namnge två personer. Den ene, en man född 1993, greps samma natt. Den andre gärningsmannen, född 1990, greps senare under lördagen. Båda anhölls på söndagen misstänkta för grov misshandel.

Under tisdagen begärde åklagare Helene Gestrin de båda männen häktade för grov misshandel, på sannolika skäl. I hennes yrkande är mannen född 1990 även misstänkt för ytterligare ett fall av misshandel.

På eftermiddagen häktades båda männen vid Linköpings tingsrätt. Den yngre av dem är fortfarande misstänkt för grov misshandel. Den äldre är i nuläget misstänkt för två fall av misshandel av normalgraden.

Åtal ska vara väckt senast den 26 september.