Man kan mycket väl kalla Emma Filipsson för bröllopskonsult.

– Det är viktigt med någon som håller i det praktiska. Det är nervöst för brudparet ändå och man blir något av en psykolog säger Emma, som har butiken Dream Design på Poppelgatan i Motala.

Hon hade bjudit in till minglet för att ge brudpar en plats att träffas och även företagare som har med bröllopsbestyr att göra. En av dem är Annhelen Hallberg som är florist.

Artikelbild

| Blivande brudparet. Susanne Pripp och Anders Larsson ska gifta sig.

– Blommorna är ju en mycket viktig del av bröllopet. För mig är det viktigt att veta i vilken stil bröllopet ska gå i med mera. Det är lättare för mig att skapa något när jag vet bakgrunden.

Minglade gjorde också Lisbeth Sager som varit borgerlig vigselförrättare i snart 22 år.

– Efter minglet tar vi en tur till rådhuset där jag visar runt, säger Lisbeth Sager.

Ett par som bestämt sig för att gifta sig och på plats för råd och dåd samt att titta på kläder inför bröllopet var Susanne Pripp och Anders Larsson, lantbrukare på Styra Brunnsgård. De har varit ett par i sju år då Susanne friade på Alla Hjärtans Dag förra året.

Artikelbild

| Emma Filipsson, Dream Design, slår upp välkomstdryckerna.

– Vi hade också varit på en kurs, Romantik och juridik, en föreläsning på Vreta, berättar Susanne. Så även om romantik är inblandat så finns det en juridisk sida av att gifta sig också.

– Vi har pratat om att gifta oss men hela tiden skjutit på saken, säger Anders Larsson.

Artikelbild

| Annhelen Hallberg, florist Floras Blomsterdröm.

Den 15 juli i år är det tänkt att bröllopet ska stå. I Varvs kyrka och sedan blir det fest i fårhuset. För inbjudna gäster från både Mexico, Norge och Danmark.