Motiveringen lyder: "Hans Isacsson är en eldsjäl i ordets rätta bemärkelse. Han har outtröttligt drivit barn- och ungdomsteatergruppen Gryningen sedan början av 80-talet och genom sitt arbete fått många unga Motalabor att ställa sig på scenen och växa som människor. Gruppen har blivit en institution i det lokala kulturlivet".

Kommentar till nomineringen Hasse?

– Jag blir naturligtvis jätteglad. Man kan inte bli annat.

Artikelbild

| Hasse Isacsson, Gryningen. Nominerad till Årets Motalaförebild 2017.

Är du en eldsjäl?

– Ja, det kanske jag är, haha. Jag gör ju någonting jag tycker är roligt. Så det är ju lite egoistiskt också. Jag får ju träffa trevliga ungdomar och barn och så får jag utveckla musiken och skriva pjäser.

Under 70-talet hade Hasse eget band åkte runt i norden som dansbandsmusiker. Först var det Hightones som senare blev Spader Fem.

– Respekt hette vi också, vi hade många namn, säger Hasse.

Sedan blev Hasse musiklärare på Norra Skolan i Motala och han startade Hasses Gryn 1982 - det som sedan skulle bli Gryningen.

Var kommer ditt engagemang ifrån?

– Thomas Funck. Minifunckarna. Jag har ju alltid tyckt om barn och ungdomar, att läsa mycket och skriva, gärna läsa sagor och då blev det en kombination på något sätt där. Sedan bildade jag en liten grupp, jag tror de var 12 stycken.

Nova Fogelberg, 12 år, har nu varit med i Gryningen i ett par år och hon säger kort och gott om Hasse:

– Hasse är jättesnäll. Han är jättebra.

Hasse avslutar med ett citat av teatersportens grundare, Keith Johnstone: "Många vuxna betraktar barn som omogna vuxna. Istället är det ofta så att vuxna är avtrubbade barn".