Hon plockade upp tusentals burkar - blev nominerad

Motala Josephine Karlsson är nominerad till "Årets Motalaförebild". Det för att hon tillsammans med kompisar plockade upp tusentals burkar som dumpats på en gård.

Det var i mitten av juli som Motalabon Josephine Karlsson läste i tidningen om ett äldre par som fått en enorm mängd ölburkar dumpat på sin gård. Hon förfärades över detta och skrapade ihop ett gäng på fem personer, hon och några kompisar, som plockade bort samtliga burkar på gården. Samtidigt tog hon kontakt med företaget Pantamera som hjälpte dem att transportera bort burkarna.

– Det är chockerande att jag är nominerad till detta. Jag kan inte tro att det är sant, säger hon och skakar på huvudet.

Hon berättar vidare att de plockade upp drygt 5000 burkar på bara någon timme, den där augustidagen. Hon gjorde det för att hjälpa det äldre paret, samtidigt som det fanns får i närområdet som hon inte ville skulle bli skadade. Panten som samlades in skänktes till välgörande ändamål.

– Hade jag inte fått med mig mina kompisar hade jag stått där själv och plockat upp alla burkar. Även om det hade tagit längre tid. Jag tycker att miljö- och djurfrågor är något av det viktigaste som finns, därför var det en självklarhet för mig att göra det, säger hon.

>>> Rösta här

 
 

Motala

  • Senaste nytt