Thomas Nielsen. Så heter Lalandias nya projektledare för företagets tredje anläggning. Men det är ingen nybörjare som man fått tag i.

– Jag var med och byggde upp anläggningen i Billund och var med Lalandia där från 2006 till 2011. När det var färdigt har jag gjort lite annat emellan, men så ringde Jan mig och frågade om jag ville komma tillbaka, säger han.

Och det ville Thomas Nielsen. Han hade goda minnen från arbetet i Billund och Lalandias organisation och sedan lockade själva uppdraget.

– Det är en väldigt positiv upplevelse att få göra en sådan här grej. Det skapar verkligen glädje för människor, säger han.

Som projektledare är det Thomas Nielsen som håller i alla Lalandias trådar. Han är ansvarig för att kommunen får den information som behövs i detaljplaneprocessen, han ska skriva avtal med leverantörer och hitta entreprenörer, han ska se till att tidsplanen hålls och hantera själva bygget när det väl drar igång.

– När bygget börjar kommer jag nog att vara här i alla fall var tredje vecka, säger han.

Han har alltså lång erfarenhet av projekt i Danmark, men Thomas Nielsens bild är att det inte är någon större skillnad att göra projekt i Sverige. Skulle man stöta på problem han Lalandia också byggt upp ett nätverk med svenska rådgivare och jurister.

– Thomas är väldigt bra på de tekniska bitarna och jag har koll på det kommersiella. Vi fungerar bra ihop och vi vet vad vi vill, säger Jan Harrit, Lalandias vd.

Besöket den här veckan i Motala är Thomas Nielsens första. Men han säger direkt att han blivit positivt överraskad trots blåsten och regnet som den svenska hösten bjudit honom på.

– Varamon är fantastiskt, helt otroligt. Och att vakna här på hotellet och titta ut över sjön på morgonen var fint. Det här kommer att bli bra, riktigt bra, säger han.