Prisutdelningen ägde rum i början av september på Linköpings slott. Utmärkelsen gick i år till Kristoffer Böök som är vd för Bimex Verktyg AB samt ordförande i Tillväxt Motalas branschråd för industri och tillverkning.

Så här löd delar av juryns motivering:

"Vinnaren driver sitt företag med fokus på att upprätthålla en kvalitetsnivå som motsvarar kundens krav och förväntningar. Pristagaren är genom sitt ledarskap en god ambassadör och förebild för företagare och har ett stort engagemang i Motalas utveckling och tillväxt".

Artikelbild

| Priser. Två stycken pokaler som Kristoffer tilldelades i samband med prisutdelningen.

– Det känns fantastiskt att lilla jag har fått det här priset. Jag är glad, stolt och överraskad, säger Kristoffer Böök.

Vad betyder det här för dig?

– Ett erkännande är alltid trevligt att få. Men utan mina duktiga medarbetare hade det inte blivit någonting överhuvudtaget. Jag känner en stor stolthet för vad vi är kapabla till att göra på det här företaget, säger Kristoffer Böök och tillägger:

– Jag tycker att det är roligt att vi förädlar produkter. Det skulle jag säga är vår nisch.

Artikelbild

| Glada. Här är Kristoffer flankerad av Frida Boklund, regionchef Företagarna, samt Christina Gyberg, ordförande Företagarna Motala-Vadstena.

Kristoffer Böök flyttade till Motala år 1997. Innan dess jobbade han på ett plåtslageri i Stockholm.

– Vi tillverkade rostfria produkter så som diskbänkar och hyllor. Men det är länge sedan nu.

Artikelbild

| Produkter. På Bimex tillverkar man primärt mindre verktygskomponenter. Likt denna.

Hur föddes ditt intresse för att jobba inom industrin?

– Jag tycker att både teknik och försäljning är roligt. Just det här att man gör någonting med händerna är något som jag tycker om väldigt mycket.