De tre konstnärerna är Gunborg Rapp, Leif Lundberg och Greger Johansson. Lördagen den 7 oktober är det vernissage och utställningen pågår till och med den 19 oktober.

Damerna först så Gunborg Rapp berättar att hon tidigare arbetade på bank i 40 år, flyttade till Borghamn som pensionär och började då med den teknik hon nu ställer ut: tovning. Verken på utställningen är fågelmotiv i tovad ull.

– Det här är den första stora utställningen jag är med på. Tidigare har jag ställt ut i mindre skala på biblioteken i Vadstena och Skänninge.

Artikelbild

| Leif Lundberg med sin favoritfågel storspoven.

Den andre i raden av fågelintresserade konstnärer är Leif Lundberg, före detta vd på Autoliv. Numera pensionär. Han är jämte från födseln och hamnade så småningom på Luxor som blev Nokia som blev Autoliv. Numera pensionär sedan 2011.

– Jag har alltid jobbat med händerna men då har det handlat om att bygga hus, laga bilar, motorcyklar och laga elektronik. Mina bästa ämnen i skolan var fysik och teckning så fysiken blev arbetslivet och den konstnärliga delen blev mitt pensionärsliv.

Nestor i trion är Greger Johansson. Han har i många år studerat och målat natur i allmänhet och fåglar i synnerhet.

– Jag har nog haft uppåt 10 utställningar på Dubergska. Det här är andra gången i år så det här blir nästan som min privata utställningshall, skämtar Greger.

Artikelbild

| Gunborg Rapp ställer ut tovade fågelmotiv.

Gemensamt för de tre som ställer ut, är intresset för fåglar och konstnärerna kompletterar därmed också varandra.

– Det var själva idén med utställningen, säger Greger och avslutar:

Artikelbild

| Just nu blir det mycket örnar i Greger Johanssons motiv.

– Det var Leif Lundberg som kläckte den.