Skolgårdas vikarierande kökschef Jonathan Andersson berättar vad som bjuds en vanlig dag. Förutom en huvudrätt finns alltid ett vegetariskt alternativ, som alla får ta av. Dessutom oftast soppa och färskbakat bröd tre gånger i veckan. Och inte minst ett välfyllt salladsbord.

– Vi brukar ha tio till tolv olika grönsaker per dag. Det ska se inbjudande ut, säger Jonathan.

– De yngre barnen tar mest morötter och ärtor, medan de äldre vågar prova mer.

Artikelbild

| Alternativ. Vincent Sjöö Laisio och Tindra Larsson äter sig mätta på grönsaker och mackor om de inte gillar dagens rätt.

Tredjeklassaren Fanny Lönnqvist avslöjar att hon äter mer grönsaker i skolan än hemma. Överhuvudtaget ger hon skolmaten gott betyg.

Bordsgrannen Abdikani Mustafe gillar också maten på Skolgårda.

– Den är godare än hemma, säger han

Vincent Sjöö Laisio är också nöjd, men något mindre positiv.

Artikelbild

| Soppa. De flesta dagar serveras även soppa.

– Den är god ibland, men jag äter mig mätt varje dag, säger Vincent vars favoriträtt i skolan är pasta med baconsås.

Tindra Larsson svarar också "god ibland".

Artikelbild

| Vegetariskt. Alla får ta av rätten, inte bara de som är vegetarianer.

– Men inte när de rört ihop saker, menar Tindra som äter mackor och grönsaker de dagar hon inte är så förtjust i maten.