Eldsjälen Börje brinner för bowlingen

Årets Motalaförebild 2016 Den nu pensionerade bowlingföreståndaren Börje Allard är nominerad till priset "Årets Motalaförebild". Han tycker att det känns hedrande att bli ihågkommen för sitt långa, och trogna arbete.

De som har spelat bowling i Motala känner till Börje Allard. Han har varit synonym med Motala bowlinghall och har varit hallens föreståndare i flera decennier. Så här säger han om nomineringen som "Årets Motalaförebild":

– Det är otroligt hedersamt, en fjäder i hatten. Jag blev lite förvånad över att jag blev nominerad just i år, nu när jag pensionerat mig. Men många får ju sin uppskattning först när de går i graven, så det känns roligt att man blir uppskattad redan nu, säger han och ler brett.

Börje kommer ursprungligen från Upplands Väsby, men kom hit 1977 då Hasse Mellin behövde en kompanjon i Motala. Resten är så att säga historia.

– Jag har alltid älskat det här jobbet. Vi har genom åren fostrat många bowlingspelare som kommit ut i landet och visat upp sig. Man har dessutom lärt känna så många människor och känt att folk uppskattat det man gjort, säger han.

Numera är han pensionär sedan något år tillbaka. Tror ni han har dragit sig tillbaka för det? Då känner ni inte Börje.

– Jag är fortfarande här nästan varje dag. Numera jobbar jag bara med juniorlagen och de funktionshindrade. Det ger mig fortfarande så mycket glädje att jobba med bowling, säger han.

>>> Rösta här

 
 

Motala

  • Senaste nytt