I år firar Diggiloo 15-årsjublieum med artister som Charlotte Perrelli, Tommy Nilsson, Jessica Andersson, Robin Bengtsson och Wiktoria på scen. Det här är dock första gången någonsin som Diggiloo når Motala. Tidigare år har föreställningen i Östergötland ägt rum på Vadstena slott.

En av de bästa sittplatserna i det gröna, har systrarna Malin och Cornelia Lagerqvist från Motala lagt beslag på. Det här är första gången som de är på Diggiloo.

Vilken artist är ni här för att se ikväll, tjejer?

Artikelbild

– Wiktoria. Hon har en sådan bra röst, säger Cornelia.

– Wiktoria är den som jag hade hoppats skulle vinna Melodifestivalen i år, säger Malin.

Paret Pia och Jocke Bååth från Motala njuter av solens strålar. De väntar på att vänner och barn ska komma förbi, så de kan börja äta av den medhavda picknicken. Baguetter och grillat av olika sorter. För det är nästan två timmar kvar till föreställningen börjar.

– Men jag har hört att Robin Bengtsson ska vara bra live, säger Pia Bååth.

Artikelbild

I Diggiloo-shopen sitter Wiktoria och skriver autografer. Kön ringlar lång, men nu står systrarna Ebba, 9 år och Nova, 12 år från Skänninge längst fram. När deras favoritartist Wiktoria signerat deras två affischer, visar de stolt upp autograferna för sin familj.

– Det bästa med Wiktoria är att hon verkar vara så snäll och så sjunger hon väldigt bra också, säger de.

Artikelbild

Allra längst fram på parkett sitter makarna Monica och Leif Svensson. Det här är femte året i rad som de är på Diggiloo.

– Det är tråkigt att trumpetaren Magnus Johansson inte är med i år. Men jag hoppas att Tommy Nilsson sjunger "Öppna din dörr", säger Leif Svensson.