Hon säger till tidningen att de analyssvar som hon fortfarande väntar på från Nationellt forensiskt centrum (NFC) dröjer till slutet av oktober. Först när de har kommit räknar hon med att åtal kan väckas mot den man i 40-årsåldern som misstänks för mord.

Det var i början av september som polisen fick ett samtal då den misstänkte mannen själv ringde och uppgav att han misshandlat en kamrat till honom svårt. Patruller skickades till adressen och mannen kunde gripas. Kort efter att den skadade kamraten förts till lasarettet i Motala avled han.

På adressen där våldet skett, fanns även en kvinna i 60-årsåldern. Hon bedömdes initialt som vittne men greps senare som misstänkt för delaktighet i brottet. Kvinnan häktades dock inte då det inte fanns tillräckliga skäl, enligt åklagare Kajsa Malmström. Mannen däremot häktades på sannolika skäl misstänkt för mord.

Artikelbild

Enligt advokat Anders Berglund, bestreds häktningen av hans klient. Advokaten ansåg själv att tingsrättens beslut var felaktigt och sade:

"Han har inga minnesbilder av det som hänt och jag tror inte att det kommer att sluta med ett överlagt mord".

Enligt åklagare Kajsa Malmström har det hållits ett stort antal förhör med vittnen och nytt material har tillkommit. Det är också klarlagt hur mannen som misshandlades dog.

– Han dog efter våld med ett skarpt föremål, säger hon.

Vet ni vad som egentligen hände i lägenheten?

– Vi har inte fått en helt klar bild av vad som hände innan.

Är kvinnan fortfarande misstänkt?

– Förundersökning pågår men misstankarna har inte stärkts. Hon är skäligen misstänkt.

Under fredagseftermiddagen hölls även en omhäktningsförhandling i Linköpings tingsrätt där beslut togs om att mannen ska kvarstanna i förvar.