Kommunen vill bygga scen i Motala – för tre miljoner kronor

Motalas invånare är ett steg närmare en scen i stadsparken. Projektbeslut är fattat och under hösten kommer kommunens tjänstemän att arbeta med projektet.

Kommunen vill bygga en scen i stadsparken i Motala. Den beräknas i nuläget kosta tre miljoner kronor att bygga.

Kommunen vill bygga en scen i stadsparken i Motala. Den beräknas i nuläget kosta tre miljoner kronor att bygga.

Foto: Thomas Augustsson

Motala2024-10-07 12:37

– Redan i oktober kommer vi få en beskrivning för hur projektet kommer att se ut, säger Mark Henriksson (M), kommunstyrelsens ordförande. 

Diskussionen om en scen i stadsparken har funnits i några år men än så länge har det inte blivit någon scen. Men nu finns den politiska viljan och förhoppningen är att scenen ska stå klar till maj nästa år. 

– Det är inte långt kvar till nationaldagen så jag ser fram emot ett nationaldagsfirande, säger Marcus Lejonqvist (SD), förste vice ordförande i kommunstyrelsen. 

– Jag skulle vilja se El Sistema kliva upp och bjuda på fantastisk underhållning, säger Elias Georges (S), oppositionsråd. 

Exakt hur scenens utseende kommer att bli återstår fortfarande att se. Enligt politikerna är ett alternativ att ha genomskinlig scen och just nu är idén att den ska ligga nedanför restaurang Sjöbris. 

– Jag vill att den ska bli formad som en solfjäder och på så vis knyta an till platsen. Sedan diskuteras det om den ska vara i plexiglas så man ser ut över sjön, säger Georges. 

Enligt Mark Henriksson beräknas scenen att kosta tre miljoner kronor, något som det också finns pengar till i majoritetens budget. 

– Vi har avsatt pengar för det här. Sedan har vi en annan budgetpost om fyra miljoner kronor som gäller belysning, bevattning och el i stadsparken. Jag tänker att dessa projekt kommer att harmonisera med varandra, säger han. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!