Efter skottlossningen – 17-åring häktad för mordförsök

Den 10 maj utbröt skottlossning i Mjölby. Nu har en 17-årig pojke frihetsberövats. Han är misstänkt för mordförsök och grovt vapenbrott.

Efter skottlossningen – 17-åringen höll sig undan i två veckor.

Foto: Simon Spence

Mjölby2024-06-01 16:00

Det var vid 14-tiden den 10 maj i år som det inkom larm om höga smällar från en plats vid korsningen där Bondegatan och Tingsgatan i Mjölby möts.

Flera patruller ryckte ut till platsen och de kunde snart konstatera att skottlossning ägt rum. Polisen spärrade av ett område där skottlossningen skedde. 

En förundersökning gällande grovt vapenbrott samt försök till mord inleddes. Ingen person kom till fysisk skada i samband med händelsen.

Det står nu klart att en 17-årig pojke anhölls i sin frånvaro redan den 11 maj – alltså dagen efter det inträffade. Han lyckades dock hålla sig undan i drygt två veckor. Först vid 14-tiden i tisdags, den 28 maj, kunde anhållningsbeslutet verkställas. 

På fredagen begärde kammaråklagare Emilie Engström att 17-åringen skulle häktas som på sannolika skäl misstänkt för försök till mord och grovt vapenbrott. Sannolika skäl är den starkare misstankegraden. Tingsrätten gick helt på åklagarens linje. 

– Det finns misstankar om att det här brottet har med narkotikahandeln i Mjölby att göra, säger Emilie Engström. 

17-åringen, som är hemmahörande i Mjölby, nekade till brott under häktningsförhandlingen. Så vitt känt är han ostraffad sedan tidigare. 

Åklagaren uppger att det skjutvapen som användes vi skjutning har hittats av polisen. 

Åtal mot 17-åringen ska vara väckt senast den 14 juni. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!