Säsongen har smygstartat och redan nu erbjuds luncher. I mitten på maj drar kvällsserveringarna igång och i år väntar flera nyheter. Bland annat ska Sanne och ÖjeAltun bygga ett nytt utekök för att kunna erbjuda mat från en kolgrill. Rätterna ska bli ett komplement till husmanskosten och ska kunna ätas i den mer avslappnade lounge-delen bredvid huvudrestaurangen.
– Vi kommer i första hand att erbjuda marinerad lax, shish-kebab, färsspett, karré och kyckling. Gästerna kommer att äta upp sina fingrar, skriv det, säger Sanne och skrattar.
Nu väntar krögarna på det slutgiltiga bygglovsbeskedet för pergolan. Skäl till miljoninvesteringen är att både kunna ta emot fler gäster men också att få dem att stanna kvar vid dåligt väder.
– Det blir en markis med tolv motorer som går hela vägen ner till marken och det kommer att finnas inbyggd belysning, säger Sanne.
Plexiplast i sidorna gör det möjligt för gästerna att se sjön.
I fjol oktober då Hamnkrogen stängde för säsongen hade verksamheten fortfarande 200 luncher, enligt Sanne. Det ledde till att man i år beslutade sig för att utöka öppettiderna till och med december månad.
Att fler krogar i hamnen satsar på sina restauranger inför sommaren tycker han är enbart bra.
– Jag välkomnar konkurrens. Det drar hit folk. Det dåliga dragplåstret är om någon inte har öppet.
Långa arbetsdagar och mycket jobb, är du redo?
– Jag är väldigt förväntansfull och har laddat batterierna, säger Sanne Altun.