P-G Andersson

P-G:s speedwayblogg

P-G Andersson är föreståndare på Heidenstams Övralid och turismlärare på Vadstenagymnasiet. Men inte bara det, han är också en inbiten speedwayfantast, med Piraterna som favoritlag.

Ta ner Dannebrogen!

Motala Pinsamt, undermåligt mm. Det är sanningen och sammanfattningen av bortamatchen mot Indianerna. Dock gäller det inte alla i Piratlaget. Emil Sajfutdinov svepte in tretton poäng på sex heat och Krzysztof Buczkowski var näst bäst i Piraterna med åtta poäng. Däremot ska både Peter Karlsson, Peter Kildemand och Niels-Kristian Iversen skämmas. Dessa herrar bidrog med hela nio poäng på tolv heat. WOW!

David Danielsson och Viktor Kulakov körde in tolv poäng på åtta heat som jämförelse. Vad är problemet hos Piraterna? Denna ojämnhet match efter match är en gåta. Det positiva i kråksången är att Piraterna tog bonuspoängen och helt plötsligt är på slutspelsplats. Denna plats är dock väldigt skör, eftersom både Indianerna och Rospiggarna har samma poäng. Så ångesten fortsätter ett par veckor till. Sedan undrar jag (och många med mig) varför försvann Bjarne Pedersen från Piraterna?

Slutligen vill jag säga att finalmatchen mellan Holland och Danmark var mycket underhållande och välspelad. Ni som ratar damfotboll, bör nog titta se er omkring och omvärdera er uppfattning.

Angels & Agony

GONATT!

Motala Tisdagens hemmamatch mot Smederna visade tydligt och åter igen att Piraterna inte kör som ett lag. Vi såg ingen utav förarna som höll koll på vad lagkamraten var och eventuellt hjälpte denne. Piratförarna var föga intresserade att ta emot publikens hyllningar när de hade kört bra, utan åkte direkt in i depån. Alltifrån lagledare, reportrar till publik har nu konstaterat att i årets Piratlag är det en bunt egoister (inte alla) som drar ner övriga förare och laget i botten. Pratar förarna med varandra och/eller lyssnar de och respekterar de sina lagkamrater? Årets Piratlag är inte värda att gå till slutspel. Utan jag hoppas på att de stannar på en sjundeplats och att både Kildemand och Sajfutdinov lämnar laget. Visserligen körde de bra mot Smederna, men de är inga lagförare. Däremot visade Iversen attityd och vilja. Han får gärna vara kvar tillsammans med Hancock och Davidsson. Sedan får man verkligen diskutera och analysera vilka som ska få gå eller vara kvar.

Den bittra smaken efter det sista heatet känns fortfarande i munnen. Det räckte med att hålla poängskillnaden i matchen för att ta tre poäng i tabellen och komma på säker mark till slutspelet. Det vill säga en 3-3. Alla var enande överens i min församling; Davidsson och Iversen. Men var gör Piraterna? Slänger in de förare som är de mest egotrippade i laget; Sajfutdinov och Kildemand! Gonatt!

Var tog Scott Nicholls vägen?

100%!

Motala Benämningen skräckblandad förtjusning har väl inte passat bättre inför kvällens bortamatch mot Indianerna. Trots tio poängs övertag för Piraterna från förra mötet, så vet vi att med två 5-1:or, så är Indianerna ikapp. Tittar vi sedan på hur formen ser ut för förarna, så ser det en aning bättre ut för Indianerna. Piotr Protasiewicz, Vaclav Milik, Bjarne Pedersen och Kenneth Bjerre verkar haft bra krut i maskineriet den sista tiden. I Piratlaget är det bara Emil Sajfutdinov som visar en bra och jämn form. Det ser lovande ut att Daniel Davidsson kör på reservplatsen. Det kan vara nyckeln till en seger. En annan viktig förare för Piraterna är Nils-Kristian Iversen. Han kan säkert banan i sömnen och vet hur Piotr Protasiewicz tar sig runt på den. Iversen måste delge allt han kan om ovalen i Kumla.

Så ingen av Piraterna får tappa tampen eller sova på sin post, för då är risken att de blir skalperade. Det är ett tungt skepp som kapten Davidsson ska lotsa rätt i Kumla. Om Piraterna leder fram till pausen, så tror jag att det är Indianerna som får gå på plankan eller kölhalas. Detta skulle i så fall innebära tre mycket viktiga poäng för Piraterna. Skulle sedan Smederna förlora mot Lejonen och Rospiggarna åka på stryk av Vetlanda, då är Piraterna helt plötsligt femma eller sexa i tabellen. Beroende på hur många poäng lagen tar under kvällen. Att sedan Piraterna möter Smederna hemma nästa vecka bidrar i så fall till att öka dramatiken ytterligare.

Slutligen hörde och läste jag att Nicki Pedersen skulle försöka att ta sig upp cykeln igen. Säga vad man vill om honom, men det är en profil som tillför både adrenalin, irritation, ilska och eventuellt glädje. Några fans har han säkert. Men jag säger som Erasure säger in sitt hit från 1991:

Love to hate you

Halvbra!

Motala Veckans match mot Vetlanda bjöd på god underhållning. Omkörningar, några krascher, femettor och bra väder. Det visade sig också att Piraterna klaras sig skapligt utan Greg Hancock. Tyvärr så visade inte Peter Kildemand samma körning som i lördagens GP i Cardiff. Fem poäng på Duntis. Likaså körde Peter Karlsson också på någon form av trögflytande bränsle. Fem poäng där också. Att Damien Balinski bara körde in fem poäng är helt förståligt efter sin skada, men de andra två. En som visade hög klass, var Emil Sajfutdinov. Han drog ihop tio poäng, men tyvärr så nollade han i sista heatet. Varför Emil? Däremot kämpade Nils-Kristian Iversen till sig två poäng och fixade oavgjort. Dejligt!!!

Slänger vi några blickar på Vetlandas förare, så ska vi vara glada för att Jaroslaw Hampel inte har någon lyckad kväll. Trots att Hampel inte går att känna igen från tidigare år, så är det en förare som jag uppskattar och skulle gärna se honom i Piratvästen. En som varit i Piratvästen och hade en godkänd kväll var Jonas Davidsson. Han vann brödrakampen med en poäng. Dock hade brodern Daniel en jämnare körning.

De var lite blandade åsikter som diskuterades bland mina vänner efter matchen. Helt okej att köra 45-45 mot serieledande Vetlanda, och då utan Hancock. Men Kildemand, var den danska dynamiten fuktskadad eller var det gammeldansk i tanken?

Sedan var det publiksiffran som var negativ. Knappt 2400. Är det medgångssupportrarna som uteblir? En annan sak som jag och mitt sällskap funderade på; var är ordningsvakterna som tidigare år knallade runt arenan? Nu är det inga huliganer som brukar besöka speedwaymatcher, men i förebyggande syfte kan det vara på sin plats.

Slutligen var det kul att få höra lite Yazoo och Howard Jones.

Just can't get enough!

Ta tag i det här nu!!!

Motala Förra veckan blev det stryk med åtta poäng mot Rospiggarna borta på HZ Bygg Arena inför nästan 5000 åskådare. Applåd för publiksiffran. Emil Sajfutdinov körde som den toppförare han får betalt för. Greg Hancock tog inga treor, men drog ändå in åtta poäng. Niels-Kristian Iversen och Peter Karlsson skrapade ihop sju respektive åtta poäng. Klart godkänt. Hade Daniel Davidsson och Krzysztof Buczkowski haft en bättre kväll, så kunde det gått hela vägen till vinst. Vi får väl ta in Anders Mellgren i den funderingen också. En vinst hade gjort allt så mycket ljusare inför denna veckas hemmamatch. Piraterna hade legat på en slutspelsplats och kunde släppt lite på ångesten.

Nu är det ännu värre eftersom de möter serieledande Vetlanda. Tittar man på laguppställningen, så ser det jämnt ut. Likaså om man tittar på förarstatistiken. Relativt jämt där också. Men serietabellen talar något helt annat. Vetlandas 19 poäng mot Piraternas 7. Vetlandas 8 vinster mot Piraternas 3. Kommer det göra någon skillnad att Greg Hancock tvingas avstå på grund av skada till förmån för Peter Kildemand? Kan den förlorade sonen Damien Balinskis återkomst göra så att det sker ett mirakel på Duntis den 25 augusti 2017? Åter igen kryper de ångestfyllda frågorna fram ur mörkret.

En annan fråga som jag funderat och smålett åt, trots eländet, är följande: Greg Hancock flänger runt på Europas speedwayovaler och bränner på i upp mot 100 km armbåge mot armbåge, knä mot knä. Han skadar sig nästan aldrig (en gång tror jag det hänt), och så ramlar han i trappan hemma och skadar sig så svårt att han inte kan köra! Helt otroligt ironiskt.

Nu får vi hoppas att Davidsson med snedseglare tar tag i rodret och styr upp längs långsidan på atlantångaren Vetlanda, bordar och tar över det.

Hissa Jolly Roger, för bövelen!!!

  • Mest lästa bloggar
  • Senaste blogginläggen

Bloggar