Mats Bengtsson

Get back - en nostalgitripp

Det här är inte bloggen för dig som letar efter den senaste musiken. Däremot kanske du kan hitta några nya favoriter i denna nostalgitripp bakåt i pop- och rockhistorien.

Sånger om skådisar - 1

Okej, Liza Minelli är kanske främst sångerska, men med filmer som "Cabaret" och "New York New York" så platsar hon defintivt nu när jag rullar igång ett tema här på bloggen.

Tapirerna är kanske inte något av de mest ihågkomna banden, någon mer kanske minns dom som Camouflage?

Det enda albumet med Tapirerna är emellertid väl värt att kolla in. Snygg svensk pop.

Ni na ni...

Hej, här kommer ännu en sommarhälsning!
Den här gången en klassiker med favoriten Loudon Wainwright III, nynna på den och ni har signaturen till ett barnprogram på 70-talet, "Boktipset".

 

 

Varmt i stan...

Någon mer än jag som minns den här?

Ingen sommar utan...

Semester, men tänkte ändå ge ifrån mig några livstecken här på bloggen, med några somriga låtar då och då. Som den här.

Summertime!

Då är dagen här. Dan före dopparedan. Nej, något dopp i Vättern blir det nog inte för min del, eftersom jag är en badkruka av rang, men det är i alla fall dags för semester!
Och vad kan väl passa bättre än att starta ledigheten med Fun Boy Three och deras underbara version av Gerschwin-klassikern "Summertime", fjärran från lågmälda jazzversioner, som man hört många av. Ha en bra helg!

Tracey

Skådespelerska, popsångerska, hon har lyckats bra med båda sakerna, Tracey Ullman.
Hon fick en större hit med sin 60-talsbombastiska version av "They don't know" än Kirsty McColl själv och frågan är om hon inte överträffade Madness när hon gjorde om "My girl" till "My guy".

  • Mest lästa bloggar
  • Senaste blogginläggen

Bloggar