Mats Bengtsson

Get back - en nostalgitripp

Det här är inte bloggen för dig som letar efter den senaste musiken. Däremot kanske du kan hitta några nya favoriter i denna nostalgitripp bakåt i pop- och rockhistorien.

Hip hop weekend

Det är nog inte många av er som förväntat er hiphop här på Get back-bloggen.
Jag är inget stort fan av genren, som den gubbe jag är, men några skivor och några låtar har jag trots allt samlat på mig genom åren.

Här är  skönt svängiga tre favoriter - trevlig helg!
33 år...

Vissa dagar känner man sig äldre än andra. Som häromdagen när jag i en av de Facebook-grupper jag följer såg att det gått 33 år sedan Lloyd Cole & The Commitions släppte sitt för album, "Rattlesnakes". 33 år!

Ni som läst den här bloggen tidigare kanske sett att han fortfarande dyker upp här med jämna mellanrum, Lloyd Cole, och den där första skivan kommer alltid att tillhöra de där plattorna som ligger mig varmast om hjärtat. Här är två spår. 
 

Gubbar kan

Det har blivit en del ny musik på bloggen på sistone och tänkte fortsätta på det spåret även i dag.

Under året är det flera "gamlingar" som släppt bra material. Jag spelade ju Morrissey häromdagen, Liam Gallagher är en annan. Bloggarkollegan Oliver Beckman har hyllat den forne Oasis-sångaren tidigare och måste instämma. Det låter bra!

Visserligen, musikaliskt låter det som förväntat, med tonvis av Beatlesinfluenser, men som sångare har Liam nått en ny dimension. Det är mer okonstlat, äkta, som om han vågar sjunga utan att det primärt ska handla om att vara cool.

 

 

Morrissey är i form

Det är ju gammal musik som ska gälla här på bloggen, men ibland måste jag göra ett undantag. Går liksom inte att låta bli att spela senaste singeln från Morrissey. Steven Patrick är i form! Så himla bra.

Jag förväntade mig inte fler storverk från honom, men nu ser jag fram emot fullängdaren "Low In high sch0ol".

Hej då Tom

I går kväll kom budet, Tom Petty är död. Oväntat. Han blev 66 år. Han var stor världen runt, ännu större i USA.

Själv upptäckte jag honom i Jeff Lynne-eran, med den fantastiska plattan "Full moon fever" och samarbetet i supergruppen Traveling Wilburys, men snart förstod man att han gjort så mycket mer. Och det känns som om han fortfarande hade mycket kvar att ge....  

 

Höst

I dag är det höst. Verkligen. Grått och regnigt. Jag tänkte därför bjuda på lite höstmusik här på bloggen, med start i dag.
Först ut, Great Lake Swimmers, ett kanadeniskt band som förekommit här förr. Inte utan orsak. Snack om höststämning.

  • Mest lästa bloggar
  • Senaste blogginläggen

Bloggar