Mats Bengtsson

Get back - en nostalgitripp

Det här är inte bloggen för dig som letar efter den senaste musiken. Däremot kanske du kan hitta några nya favoriter i denna nostalgitripp bakåt i pop- och rockhistorien.

Blondes have more fun?

Blondie-dags igen.

Undertoner

Det brukar mest handla om "teenage kicks" när man hör talas om The Undertones nuförtiden, men detta nordirländska band gjorde en rad pärlor för drygt 35 år sedan. Som "My perfect cousin" här nedanför.

Sångaren Feargal Sharkey gav bandet en egen prägel med sin originella röst. Han fick också några mindre hits som soloartist. Däribland 80-talssouliga "A good heart".

Det är dock genom storhiten "Never never" med The Assembly från 1983 som de flesta känner igen hans stämma. Där samarbetade han med syntpopkungen  Vince Clarke, som varit med och startat Depeche Mode och därefter haft stora framgångar med Yazoo
Gammalt - igen

Vad har hänt, en massa ny musik på Get Back-bloggen?

Ni kan vara lugna, här kommer en tripp till 80-talet och ett av de stora banden på den tiden.

Eurythmics hade en makalös rad med hits. De varierade sig, men lyckades ändå sätta sin typiska prägel på låtarna. Och Annie Lennox hade utan tvekan en av 80-talets starkaste rösterna.
 
Bugg

Det brukar ju mest vara "gammalt" här på bloggen, men nu kommer det lite nytt.
Jake Bugg, Nottigham-snubben med den ljusa rösten, har släppt ett nytt album som kan rekommenderas. Det här är en av låtarna.

 

Vingar

Veckan får börja med en superklassiker, i mitt tycke en av de allra bästa låtarna som Paul gjort efter Beatles.

 

 

  • Mest lästa bloggar
  • Senaste blogginläggen

Bloggar