Insändare Svar på "Gråsossen sköter jobbet", 5/4.

Bäste Leif Cederqvist, i några punkter i din insändare ligger du väl något fel?

För det första är det väljaren och inte övriga partier som bestämmer vem de vill ha bort eller inte, och inte som du påstå andra partier.

Sedan påstår du att det är enbart Socialdemokrater som stått för det pragmatiskt och reforminriktade politiska arbetet.

Menar du då alla nya skattehöjningar som drabbar svenska folket?

Sedan har vi då din egen utsaga att ”Socialdemokraternas paradgren är att ta ansvar". För vem då? Skolan? Åldringsvården? Sjukvården? Integration? Utanförskap? Mm.

Då har du ett mycket bra bevis i din egen kommun, där man stänger skolor, åldringsboenden och sedan kommer man på att det helt plötslig saknas platser i äldreboenden, medan ett fint äldreboende står och förfaller.

Sedan tycker jag att du även kan ta upp din demokratiska uppfattning. Vad är det för demokrati i ett fritt land som Sverige att man kan utesluta ett demokratiskt valt parti som valdes av 13 procent av Sveriges befolkning (riksdagsvalet 2014) från diskussioner och inte ens lyssnar på deras förslag? Utan kallar alla dessa människor för ”högerpopulister” och i vissa kretsar ”rasister”.

Jag har tittat på ”Kalla fakta” som handlade om hur en del av våra nya svenskar behandlar tjejer och ställer krav hur de ska leva sitt eget liv. Är det så du vill att ditt socialdemokratiska Sverige ska se ut?

Och sedan ifrågasättar jag även dina påståenden om breda ”överenskommelser” Det är alltid ge och ta och du och ditt parti i Motala är ju utan tvekan ett praktexempel på ”blockpolitik”. När man inte kan komma överens så utesluter man helt enkelt ett parti, för att sedan komma på att man förlorar makten i några viktiga nämnder. Då är det bara krypa till korset och gå tillbaka till ditt gamla parti och be på bara knäna att de ska vara med igen så att man kan vidhålla makten.

Enligt min mening så ska du läsa alla fina insändare angående våra alldeles för höga skatter och tänka på hur länge du och ditt parti kan skruva på ”skatteskruven” för Sveriges befolkning.

Bernhard Gerecht