Årets Motalaförebild

Snart presenteras Årets Motalaförebild 2016

Årets förebild Nu är omröstningen avslutad och alla röster ska räknas ihop. Vinnaren kommer att presenteras och få sitt pris på Motalagalan den 12 november.

Omröstningen avslutades söndagen den 23 oktober. Här är de tre personer som ni läsare har kunnat rösta på. Priset ska gå till någon som har gjort något bra för Motalas invånare.

Kandidat 1: Börje Allard
Han inspirerar och motiverar barn och ungdomar att bowla efter sina egna förutsättningar. Börjes ledarskap bygger på trivsel och med glimten i ögat delar han med sig av sina kunskaper.
Läs en intervju med Börje Allard här

Kandidat 2: Ann-Sofie Fredriksson
En underbar lärare och medmänniska som hjälpt många elever på vägen till vuxenlivet. Hon tar sig tid och finns alltid där för eleverna samt lyssnar på deras åsikter och tankar.
Läs en intervju med Ann-Sofie Fredriksson här

Kandidat 3: Josephine Karlsson
När ett äldre par upptäckte tusentals tomburkar på sin tomt ordnade Josephine ett upprop på Facebook för att hjälpa paret. Uppropet fick effekt och tack vare Josephine blev paret av med alla burkar.
Läs en intervju med Josephine Karlsson här


2015 var det Thomas "Massi" Schön, mannen bakom Bondebackarocken och andra stora musikevenemang i Motala, som tilldelades priset.